Åldersgräns

På FyndGiganten.se tillämpas 18-års åldersgräns vid köp.

Pris och betalning

Vid beställning på FyndGiganten.se gäller de priser som anges på webbplatsen. Samtliga priser från FyndGiganten.se ”Eshop Stockholm AB” är i svenska kronor (SEK), inklusive 25% moms och exklusive frakt. Innan kassan specificeras det totala priset inklusive avgifter, moms och frakt. FyndGiganten.se ”Eshop Stockholm AB” reserverar sig för eventuella tryckfel.

Kunduppgifter

Kunden bekräftar att de uppgifter som Kunden fyller i är korrekta och tar själv ansvar för uppgifter som är felaktigt ifyllda.

Leverans

Avvikelser kan se från angivna leveransdatum. Vid leveransförsening meddelar FyndGiganten.se ”Eshop Stockholm AB” detta till kund. Kunden ska hämta beställd vara inom 14 dagar från det att avisering via SMS, brev, e-post eller telefon har mottagits. Om en beställning inte hämtas ut ifrån utlämningsställe debiterar FyndGiganten.se ”Eshop Stockholm AB” en avgift som motsvarar de kostnader vi har haft för beställningen. Fraktens kostnad är 49 kr på alla köp under 500 kr, och fri frakt på alla köp över 500kr

Oavhämtad försändelse

Det är ditt ansvar att lösa ut försändelsen på utlämningsstället inom den tiden som står angivet på avin. Om du inte kan ta emot paketet vid leverans, eller inte hämtar ut ditt paket på utlämningsstället, skickas det tillbaka till oss, och vi kan då komma att debitera dig en skälig summa för frakt- och administrativa kostnader, normalt 395 kr. Betalas inte denna kostnad, lämnas kravet till inkasso.

Garanti

Skulle du få en defekt vara i din beställning så ber vi dig att kontakta oss på info@FyndGiganten.se och detaljerat beskriva felet. Garantin gäller funktionsfel som uppkommer under garantitiden som är två (2) år.

Ångerrätt

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Du har heller inte ångerrätt om du beställt en vara som tillverkats enligt dina anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. Observera att det enligt lag är du som ska betala för returfrakt kostnaderna och enligt lag kan komma att betala för en varas värdeminskning i den mån den beror på att du hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. Vår returkostnad är 89 kr. Produkten skall vara i säljbart skick med oskadad förpackning. Med säljbart skick menas att du kan öppna förpackningen och titta på produkten, men du kan INTE använda produkten. Ångerrätten gäller ej för vara specialbeställd eller specialtillverkad för dig som kund. Du har en generell lagstiftad 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara som du beställt. Du kan ej nyttja ångerrätten med stöd i svensk lag på varor vars plombering har brutits, band- och ljudupptagningar där plombering har brutits, varor som tappar sitt värde (exempelvis livsmedel) vid leverans. Vid nyttjande av ångerrätt står du för returfrakten. Vid nyttjande av ångerrätten återbetalas hela summan som du betalt till oss. Återbetalning sker direkt när din vara/varor är mottagen och godkänd och görs till Ert konto. Är produkten/rna inte i säljbart skick när vi erhåller återköpet görs prisavdrag. Ångerfristen börjar löpa den dag du mottagit varan. Om du beställt flera varor eller varan du beställt består av flera delar, börjar ångerfristen löpa när du mottagit sista varan respektive den sista delen av varan. Om du ångrar köpet måste varan återlämnas oanvänd, i oskadat skick och med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering. Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du följa instruktionerna under fliken ”Kundtjänst”. Du kommer utan dröjsmål att få en bekräftelse på att vi mottagit ditt meddelande, varefter vi tar ställning till, om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att kunna tillämpa ångerrätten. Du kommer därefter att motta ett svar med e-post från oss, i givet fall med information om hur du ska skicka tillbaka varan. Efter mottagandet av den återsända varan kommer köpesumman att återbetalas till dig inom 14 dagar räknat från dagen då vi mottog meddelandet om ångerrätt. Tjänster: Om du beställt en tjänst, börjar ångerfristen löpa den dag, vi bekräftade din beställning. Om du samtyckt till att en tjänst börjar utföras och denna har slutförts, kan du inte ångra dig, om du dessförinnan gått med på att avstå från ångerrätten. Du har heller inte rätt att ångra dig om tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, och tjänsten på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, om förseglingen brutits eller du har registrerat licensen. Ångerrätt hos konsumentverket

Ändring av köpvillkor

FyndGiganten.se ”Eshop Stockholm AB” förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor när som helst. Alla ändringar av dessa villkor kommer att publiceras på FyndGiganten.se.

Tvist

FyndGiganten.se ”Eshop Stockholm AB” följer Almänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer vid en eventuell tvist.

Betalningsalternativ

Kortbetalning ”Klarna”

Betalning med kort sker enkelt och säkert med Klarna. Klarna håller hög säkerhet och är certifierade till PCI Service Provider Level 1, vilket är den striktaste nivå av certifiering som finns. All trafik krypteras vilket betyder att det är helt säkert för dig att betala genom Klarna. Allt du behöver är ett giltigt kredit- eller betalkort med en Visa eller Mastercard-logo på. Klarna kräver ingen registrering utan du betalar direkt med ditt betalkort utan krångel.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SV

Personuppgifter

Genom att handla hos FyndGiganten.se ”Eshop Stockholm AB” accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. Eshop Stockholm AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov. Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.
  • Vad är en personuppgift? En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.
  • Vilka uppgifter lagrar vi? För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.
  • Rättslig grund I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.
  • Vilka uppgifter delas och med vilket syfte? – Betalleverantör
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantörer. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. –  Fraktbolag För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord. DHL och Schenker.